Onze geschiedenis

Ten westen van het mooie en alom bekende natuurgebied “De Kampina” ligt uitspanning de Posthoorn. Dit boshuis heeft een lange en rijke historie. Het begon allemaal in de 18e eeuw.

In die tijd was het normaal dat het laatste huis voor een onherbergzaam gebied een openbaar lokaal was. Hier dronken de handelaren, boeren, en passanten op het goede geluk om het bos, de heide en het moeras te doorkruisen. Toen al bestond deze uitspanning. Uitspanning staat voor herberg, waar gelegenheid is om het paard te laten rusten en drinken.

In dezelfde periode werd de post met paard en wagen gebracht. In uitgestrekte gebieden kon de koetsier kenbaar maken dat hij eraan kwam door op de posthoorn te blazen. Zo konden de omwonenden de post ophalen en de te verzenden post afgeven bij de herberg, waar de koetsier zijn paard en zichzelf wat rust gunde. Het werd dan ook uitspanning “De Posthoorn” genoemd.

In 1970 is het restaurant gebouwd door de familie Paijmans. Later is het gigantische persceel van ruim 20 hectare opgesplitst in een chaletpark en het restaurant. Daarna hebben nog drie verschillende eigenaren De Posthoorn gerund. Vanaf 2004 is het in handen van Jeroen en Hélène Molenschot. Het totaal verwaarloosde pand is de afgelopen jaren grondig verbouwd en vernieuwd.

De, in de zeventiger jaren gebouwde midgetgolfbaan is, weliswaar compleet vernieuwd, nog steeds in trek bij jong en oud.

De mogelijkheden zijn eindeloos bij restaurant de Posthoorn. Een bruiloft, familiefeestje, reünie, verjaardag, barbecue, vergadering, kinderfeestje, diner, lunch of borrel? Restaurant de Posthoorn is een plaats geworden waar gastvrijheid, nostalgie en gezelligheid samenkomen.